«

»

Qershor 03

Supercharging Pallatin juaj Memory, Pallateve të reja & Lidh labirintet Brenda…

UPDATE: Unë jam i nderuar përtej besimit për shkak të Mark Gatiss‘ ti përgjigjeni tweeting tim këtë artikull nëpërmjet Twitter!
Seriozisht, Unë gati ra gotë nga duart e mia. Jo, Falemnderit, Mark.

 

 

Shënim: Ky nuk është një artikull për askënd 'pretenduar’ që të ketë një Pallatin Mind si Sherlock Holmes. Megjithatë ajo është për ata që kanë, ose synojnë të kenë një Memory Pallatin e vërtetë, shumë e shumë si ato të portretizuar në Hannibal & Sherlock. Nuk kanë qenë droves e blog posts pop up që nga BBC-së Hound e Baskerville në lidhje me Memory ose 'Mind’ Pallati techinque. Ndërsa shumë prej tyre janë të mrekullueshme dhe janë duke shkaktuar interesante në metodën, një shumicë e madhe e tyre janë asgjë më shumë se sa njerëzit që janë të aplikojnë 'vizualizimi’ në kujtesën e tyre tashmë të mirë ose të keq, dhe ndjenja si ata kanë zhvilluar disi një aksidentale ose automatike 'Mind Palace’ a la Sherlock.

 

libertySi një Mentalist Më vjen keq të them se ndërsa unë dëshiroj që ai të ishte me të vërtetë në këtë mënyrë, ajo nuk është. Ne nuk e dimë se si për të luftuar pas shikuar e 'Karate Kid’ për herë të parë, edhe disa nga ne menduam se mund dhe kuptova ndryshe shumë shpejt. Por unë dal nga tema…

 

Për rekord, ndërsa e 'Memory Pallatin’ metodë nuk është përmendur në shfaqje, CBS Minds penale karakter Dr. Spencer Reid vazhdimisht ka sekuenca holographic kujtesës shumë e shumë si Sherlock në Hounds. Kjo është me të vërtetë pjesë ime e preferuar e emisionit, dhe një nga vetëm tregon unë shikuar në të gjitha. I ngjit me dokumentarë e mia.

 

Tani, le të marrin Memory; ose Mind Palace në nivelin e ardhshëm dhe t'i jepte një vëmendje serioze. Me shumë pak përpjekje dhe një sasi të arsyeshme të praktikës ju nuk do të vetëm të zgjeruar Pallatin Memory ju aktualisht keni; Ju do të fillojë krijuar lidhje të reja në çast nga disa vende shumë kurioz dhe familjare. Në fund ju do të gjeni mënyra të shkëlqyer për të lidhur ato së bashku në sy të labirinthit si udhëtimet mendore. Le të bëjmë një udhëtim tani në të vërtetë.

 

Ndërsa unë pa dyshim adhuroj mënyrën në të cilën Stephen Moffat dhe Mark Gatiss afrua duke treguar procesin e mendimit mendore shikuesit shtëpi Benediktit Cumberbatch-së; si dhe skenave të Dr. Reid e përmenda më parë; në jetën e vërtetë ajo është po aq e mahnitshme, ende shumë më të shpejtë dhe shumë më pak holographically dixhital. Ajo është shumë më tepër një udhëtim ekstrem poshtë imagjinatën tuaj në vende ku kam qenë dhe janë të përshtatura për të ruajtur gjërat. Trust mua, ajo është çdo pak si emocionuese si BBC portretizuar atë. Unë personalisht nuk do të kishte ndryshuar një gjë të. Ata bënë një punë të pabesueshme të transmetuar mesazhin e duhur si për atë Palace mund të arrijnë.

 

Unë jam duke supozuar shumica prej jush keni lexuar postin tim të fundit Pallati Memory – Nga Sherlock Holmes për Projektimi Your Own.” Në qoftë se ju në të vërtetë nuk kanë, ose nuk e keni një Memory Palace para-ekzistuese nëpërmjet metodës së loci, atëherë ju lutem lexoni se pari. Në këtë artikull unë jam duke shkuar për të marrë një vështrim më të thellë poshtë vrimë lepuri që është Memory, ose Mind Palace. Ju tregojnë se si të krijoni altogeter pallatet e reja, kombinohen pallatet në një mënyrë shumë interesante labirint unë e zhvilluar disa kohë më parë, si dhe se si për të kthyer shumë vende imagjinar imagjinar dhe jo ju tashmë keni memorizuar, në kujtim pallate veten. Merrni disa kafe ose çaj, të marrë një shëtitje të shpejtë prapa përmes Memory Pallatin çfarëdo ekzistues ju aktualisht përdorim, atëherë lexoni më tej…

Pse do të keni nevojë për më shumë se një Memory Palace?

Disa njerëz janë të mirë me memorizimin një listë ushqimore, disa prej nesh të doja të marrë gjërat më thellë se kaq. Disa nga ju vetëm duhet për të krijuar më shumë 'shtylla’ të objekteve brenda pallatit llogaria juaj e tanishme kujtesës, ndërsa disa prej jush do të jenë të gatshëm për të zhvilluar pallatet e reja dhe lidhjen e tyre së bashku për të formuar këtë labirinth qasje të menjëhershme në sasi të madhe të informacionit. Nëse ju doni për të mësuar përmendësh sasi të madhe të informacionit për provimet shkollore, Shifrat dhe statistikat për punën tuaj, harta të gjitha mënyra për të sistemeve të super të njeriut math; ose vetëm mos harroni luajtur letra që janë luajtur në një lojë, në disa pika ju jeni do të duan të zhyten në kujtimet e tua dhe për të zgjeruar pallatin tuaj dhe të krijojnë të reja për qëllime specifike. Le të fillojmë këtë proces tani.

Çdo pallat i ri duhet të ketë të marrë shënime. Fjala e shkruar vulos marrëveshjen.

Çdo herë të vetme ju e krijoni një kujtim pallat te ri gjëja më e mirë për të bërë është për të shkruar atë poshtë menjëherë. Edhe pse ne do të përdorim pothuajse gjithmonë një vend që ne tashmë kemi vulosur në kujtesën tonë, shkruar atë poshtë dhe hartës atë kur ju së pari të vendosë të 'fus’ ajo si një Palace Memory, është një hap shpesh neglizhohet. Nëse keni mundësi, tërheqë atë në hollësinë më të vogël. Artistike ose jo, shkruani emrin e çdo pallati, dhe dhomat janë në të. Emri / hartë çdo pëllëmbë.

Burimi i parë i Memory pallateve: Vendet dhe vendet ku ju keni jetuar.

Si disa nga ju e di deri tani një Palace Memory është pothuajse gjithmonë një vend që ju keni jetuar fjalë për fjalë, ose për të qenë shpesh. Megjithatë ju lehtë mund të përfshijnë rrugët e dini mirë, Shtigjet ju keni marrë shpesh, nivelet e një lojë video ju e dini prapa dhe përpara, madje një udhëtim përmes një libri komik që keni memorizuar, duke i përshtatur udhëtimin tregime në teknikën ecin mendor. Mundësitë e vendeve nga të cilat për të krijuar vendosur tuaj të parë të kujtesës pallateve është fjalë për fjalë pafund.

Para së gjithash Memory Pallati ne të gjithë e krijuar është shtëpi ne e dimë më mirë, ose kanë jetuar në të gjatë. Pallatet e kujtesës dytësore mund të jetë krijuar jashtë shkollës ju kujtohet / di aq mirë, Layout i mjedisit të tanishëm ose më të paharrueshëm tuaj të punës. Pastaj përveç kësaj ne priren për të shtuar të gjitha rrugët, shëtitjet apo disqet për të dhe nga këto vende si pallateve më të veçantë vetë. Që a Palace kujtesës nuk duhet te a jetë në formën e një ndërtese, dhe në atë të origjinës greke është përshkruar si një "shëtitje mendor’ ne mund të fillojnë për të hartuar këto 'shëtitje’ nga shumë vende, Rrugët dhe rutinat ne kemi tashmë i rrënjosur në mënyrë të vendosur në Memory tonë.
Këto janë dhe zgjidhjet më të mira e para kryesisht për shkak se ata kërkojnë përpjekje kaq shumë pak për foto e tyre në mënyrë të qartë në mendjen tuaj. Ndërsa kjo mund të duket si këto janë ato që ju nuk keni nevojë për të shkruar poshtë. Ju do të dëshironi të bëni këtë, ajo do të provojë jashtëzakonisht e dobishme më vonë që të ketë një listë dhe pasqyrë të pallatet tuaja të tanishme kur keni vendosur për të kombinuar shumë prej tyre në labirintin Super '’ si pallatet…

Më poshtë në vrimë lepuri. Një pasuri e pafund e pallateve të para-ekzistuese…

Ky burim tjetër i pallateve unë doja të thërrasë “Pallate përmes Proxy.” Stepping jashtë botës tuaj të menjëhershëm për më shumë pallateve. Kjo përfshin një shtëpi të një mik ju mendërisht mund të ecin nëpër, pa çështje, një lojë video që ju dikur e donte dhe ende mund të ecin nëpër çdo nivel me sytë mbyllur.

Konsideroni një fotografi ose pikturë që ju adhuroj apo e kanë memorizuar të përkryer. Vetëm duke përcaktuar një fillimin dhe pikë në pikturë duke përfunduar si dhe të përcaktimin e një rrugë të qartë nga çdo pikë e një rëndësie të (kunj), për të ai i ardhshëm, ju do të kanë kthyer me sukses një pikturë tashmë të njohur në një Palace në vetvete. Hang këtë pikturë brenda një Pallatin Memory ju keni bërë tashmë në qoftë se ju nuk e rifitoj atë nga njëri në vendin e parë. Konsideroni embedding.

Shpresojmë nga tani ju mund të shihni se që nga metoda e Loci është fjalë për fjalë një shëtitje mendore përmes një vend i njohur / rrugë, ju mund të vërtetë të fillojnë krijimin pallateve të shumta me lehtësi. Krijimi shtylla të mjaftueshme në çdo pallat dhe i kombinuar ato është një tjetër histori.

Shtylla e kujtesës: Shtylla kurrizore e CDO Memory Pallatit. Zgjeroj & Define kunjat tuaja.

Në mësimin e parë “Pallati Memory – Nga Sherlock Holmes për Projektimi Your Own” kemi mësuar se si për të krijuar Pallatin tonë të parë Memory dhe kuptimin e kunjat dhe pegging përmes shoqatave të gjalla dhe absurde. Për ata prej jush që e humbi se unë do të përmbledh shkurtimisht atë por do të shkojnë prapa dhe të lexoni këtë post lartpërmendur. Ajo do të shërbejë edhe ju të dini saktësisht se çfarë ne jemi duke folur për si ne shkojmë përpara me disa terma më teknike, konceptet dhe zhargon.

Kunjat janë asgjë më shumë se sa objekte të palëvizshme që banojnë në Pallatin tuaj Memory apo shëtitje mendor. Në skenarin Shaker Peg 002d_3e një "shtëpie’ pallati pastaj çdo gjë brenda në shtëpi që ju të kalojë së bashku shëtitje tuaj të paracaktuar mendore përmes ajo mund dhe shumë të mirë duhet të bëhet një kunj kujtim.

Së pari kam filluar si shumë prej nesh të bëjmë. Një Palace themelor Memory që unë të përdorë për këtë ditë, shtëpi unë u rrit deri në. Në fillim çdo një nga pesë dhomave ishte një kunj në vetvete, që do të thotë unë vetëm kishte për të bashkangjitni një gjë e dëshiruar për të kujtuar në një dhomë të veçantë, e cila nuk është një detyrë e vështirë. Megjithatë duke kujtuar të gjithë të pesëdhjetë njerëzit e Shteteve të Bashkuara apo vendet tuaja ekuivalent do të bëhet problematike shpejt. E njëjta gjë vlen edhe për një Memory Pallatin e krijuar nga një shëtitje, udhëtim, udhëtim rrugë, etj…

Pastaj evolucion tjetër në ndonjë pallat kujtesës është shtuar nga shtylla shtese. Nga pesë shtylla për dhomë gjithë rrugës deri në 50 kunjat për dhomë në varësi se si i gjerë këto dhoma janë. Pallati shtëpia ime fëmijërisë së ka njëzet shtylla për dhomë, Unë gjej nevojën për të shtuar më shumë se që është pothuajse gjithmonë në të vërtetë nevojë për të krijuar një pallat krejt të re e kujtesës. Kunjat janë krijuar nga hartës së parë jashtë rrugës tuaj përmes Memory Pallatin e ri.

Ju duhet të vënë këtë në gur dhe çdo herë që të mbyllë sytë tuaj ju duhet të ecin nëpër pallatin tuaj në gjurmët e saktë të njëjtën. Kjo është arsyeja pse duke mbajtur shënime nga pallatet e tua është një zakon i tillë tejet e rekomanduar. Pasi të keni rrugën tuaj krejtësisht poshtë, ju pastaj të krijojë 'shtylla’ nga çdo objekt të palëvizshëm ju të kalojë gjatë rrugës gjatë shëtitje tuaj mendor nëpërmjet pallatit. Fillo një dhomë në në kohë, futemi në dhomë dhe ngadalë scan dhomë me sytë tuaj nga e majta në të djathtë. Krijo pesë, dhjetë apo njëzet shtylla bazë të asaj që ju shihni. Harta ky jashtë të përkryer dhe ju do të jetë në rrugën tuaj për themelimin e një Memory Pallatit jashtëzakonisht të fortë.

Nëse jeni duke përdorur një shëtitje ndoshta për një Memory Pallatit të caktuar, pastaj të marrë shëtitje në jetën reale ose brenda mendjen tuaj dhe të bëjë të njëjtën gjë. Shënim çdo gjë të rëndësishme që ju të kalojë nga fillimi në fund. Shkruani këto poshtë nënshkrimin tej kunjat tuaj të re në kujtesë. Shpresojmë tani e keni kapur plotësisht konceptin e shtuar shtylla në Pallatin tuaj Memory.

Pegging për më shumë: Si të bashkëngjitni në mënyrë të vendosur asgjë për shtylla në Pallatin tuaj Memory.

Një fjalë… Absurd. Megjithatë, është e ty hapin më të rëndësishëm për një Memory Pallatit të suksesshëm dhe asnjë informatë do të dalë në testin e kujtesës në qoftë se kjo nuk është marrë mjaft seriozisht. Po kjo është e drejtë, merr absurd seriozisht. Shkencërisht është qindra herë më e lehtë për të ruajtur diçka në kujtesën afatgjatë nëse keni krijuar një qesharake, foto absurd ose i çuditshëm nga ajo. KJO ËSHTË pjesë holographic, ju do të duhet të përdorni imagjinatën tuaj më shumë se kurrë këtu.

Kaq të çuditshme ky është hap shumë shumica e njerëzve bëhem i lëmuar mbi. Ndjehen shumë thellë dhe pastaj të gjeni atë copë kostumi për të kaloni mbi 'budalla’ pjesë; nuk e kuptuar se ata kanë humbur vetëm elementin kyç që nëse ju mungon, minon krejtësisht themelet e Pallatit tuaj Memory. Unë do të shkoj për një shembull të shkurtër para se të lëvizin në.

Le të supozojmë Palace juaj Memory është fëmijëria juaj në shtëpi dhe dhoma e parë që ju vijnë për të është dhoma televizion. Ju keni vendosur për të krijuar pesë shtylla në çdo dhomë për tani kështu që ju keni pesë vende në këtë dhomë për të PEG ose bashkëngjitni informacion për të. Le të pretendojë për tani atë skanim nga e majta në të djathtë ju keni zgjedhur në mënyrë:

Ugly Plant Fake…Coffee Table…Televizion…Shtrat….Shkallë. Ata duke qenë pesë të keni zgjedhur.

Tani le të thonë se ju duhet të mbani mend pesë gjëra të drejtë tani, kjo nuk është mjaft e mirë për të vetëm të vënë çdo send tjetër për, ose në krye të çdo kunj. Ajo thjesht nuk funksionon në këtë mënyrë. Ju duhet të bëni imazhe të gjalla absurde, çdo kohë. Në këtë shembull, le të thonë se lista juaj e gjërave për të kujtuar është:

Helikopter…Telefon…Sode… Gjirafë… Astronaut.

010502-F-1740G-002Tani ju menjëherë të formojnë një imazh absurde të bashkëngjitni 'helikopter’ për të parë rrobash 'bimë tuaj të shëmtuar të rreme.” Në këtë rast unë shoh një helikopter lodër me telekomandë fluturon në atë pemë të rreme plastike dhe shredding atë, gjethet janë fluturues kudo. Ju mund të shkoni në dhe të lidheni katër të tjerët veten të kujtohet gjithmonë për të bërë imazhet e gjallë dhe absurd. Shënojnë veprat e mia që nëse ju me të vërtetë e bëjnë këtë, ju do të ende kanë se lista memorizuar javë, muaj, nëse jo vite nga tani. Vetëm nga pas së bashku këtë shembull, në qoftë se ju e bëri këtë në një mënyrë të gjallë dhe serioze. Nëse unë do të telefononi ju nesër dhe të thonë “Cila ishte pika e parë në listë?” proces mendimi juaj duhet të shkojë diçka si kjo:

“Zëri i parë në listë, në rregull, duke shkuar brenda Memory Palace; dhomë e parë, objekti i parë në të majtë është bimë e shëmtuar rreme.” Çast ju do të shihni se centrali në mendjen tuaj dhe imazhi absurd i animuar i helikopterit shredding bimore do të jepet për ju pothuajse menjëherë. Kjo është ku fuqia e lidhjeve absurde të mbizotërojë, në tërheqjes e informacionit / të dhënave. Njerëzit kaloni atë si një hap, pastaj pyes veten pse Pallati i tyre kurrë nuk jep rezultatet. I njëjti rezultat do të kishte qenë e vërtetë për çdo send në listë. Jo vetëm se, por kjo metodë e Loci ju mundëson që të kujtojnë informacion në dhe jashtë rendit. Me të njëjtën shpejtësi dhe saktësi, diçka nuk arrihet shpesh kur memorizimin gjërat me një 'forcë brutale’ Metoda. Kjo bëhet jashtëzakonisht i paçmuar kur ju duhet të mbani mend informacionin në të kundërt.

Mënyra se si përgjithësisht të kujtuar gjëra, Listat etj. Ne kemi marrë absolutisht i shtangur kur ne kemi për të kryer të njëjtën detyrë mendor në të kundërt. Si duke thënë alfabetin tuaj prapa, nëse ju keni bërë një pikë për të mësuar përmendësh atë në këtë mënyrë ajo është pothuajse gjithmonë një detyrë e rrëshqitshëm. Pallati Mind, Memory Pallati ose Metoda e Loci zgjidhë të gjitha këto probleme me ruajtjen e informacionit në mënyrën e sistemit kunj. Nëse kam thënë “helikopter” ajo nuk do të marrë sekonda për trurin tuaj për të ardhur përsëri me rreme shëmtuar të bimëve. Kjo është veçanërisht e dobishme kur ne nuk jemi që kanë të bëjnë me informatat e tilla arbitrare.

Për hir të shembujve megjithatë, objekte të thjeshta dhe listat marrë punë të bërë të mësuarit. Ju mund të aplikoni këtë metodë për çdo lloj informacioni. Për sa kohë që ju mund të konvertohet çfarëdo send që ju nevojitet për të mësuar përmendësh në një imazh, ju mund rrobash atë për diçka në Pallatin tuaj Memory me një vizuale absurd. Më çdo gjë mund të reduktohet në një imazh për të përfaqësuar atë. Një nga të vetmet përjashtime në përgjithësi duke qenë numrat. Numrat duhet të jenë të mbuluara në tingujt dhe pastaj fjalët në mënyrë që të paraqitet larg në Pallatin tuaj. Kjo është arritur me ‘Encoding fonetik‘ që unë do të mbulojnë në një artikull të mëvonshëm vonë këtë javë. Ne kemi një seksion më largua për të shkuar, eksploruar metodën Labirinthi si unë e quaj atë, lidh pallatet tuaja në një mënyrë curios. Mos harroni të abonohen në anën e djathtë të lartë këtë blog për të njoftohet nga posti i lartpërmendur pasuese(s) që do të vijnë.

Lidh labirintet Brenda…

8447_7a8fd85650fca3266c9881f0c96c15e8_bfc0cfcfb107824f92055cd0b2169b27Plotësimi Palace juaj Mind është një gjë. Mirëpo 'Sherlock’ nuk ka mundur të zgjidhet përmes droves e webs të ndërlidhura të informacionit duke përdorur një pallate disa Memory. Kjo kërkon që lidh ose stacking e pallateve të veçanta për të ose në majë njëri-tjetrin. Unë kurrë nuk kam qenë veçanërisht dua të metodës stacking dhe nuk do të marrë kohë për të mbuluar atë këtu. Unë nuk e përdorin atë, Unë gjej mënyra më e mëposhtëm për të qenë më efikas dhe holographic. Kështu që i rrinë me atë që punon.

Sa prej nesh kanë parë një film ose ato prej jush që luajnë video games mund të lidhen edhe, ku një derë është e hapur ende në vend të asaj që duhet të jetë prapa derës qëndron një botë krejtësisht të ndryshme ose universin? Çdo e vërtetë tifoz science fiction ka parë këtë skenar të tillë të ngrihet. I dyshuari Whovians (google atë Amerikë) do të ketë një grup të madh të kujtimeve dhe paraftyrimet të mbështeten mbi. Por unë dal nga tema. (Hogwarts shkallë ndokush?)

Tani për tani na le të vetëm të thonë se ne jemi duke punuar me dy pallateve Memory:

 1. Shtëpia juaj fëmijërisë në të cilën ju keni krijuar si shumë shtylla në sa më shumë dhoma dhe korridoret si ju dëshironi.
 2. Rrugë të merrni për të punuar çdo ditë që ka krijuar shtylla për çdo shikim të rëndësishme në udhëtim.

Dy lidhë dy Memory pallate të ndërtuar mbi pallatin tuaj primar. Kjo do të jetë përgjithësisht i parë por gjithmonë tuaj më të gjera dhe të përdorura pallat tuaj. Tani ju gjeni disa vend në këtë pallat kjo NUK është një kunj në asnjë mënyrë. Unë zakonisht nuk kthehet closets në dhoma në Pallatin tim primar Memory për këtë arsye si ju do të shihni.

Duke marrë dollap për shembull, Ju do të lidhë atë derë dollap në pallatin tuaj në fillim të Memory Pallatit tuaj të dytë, rrugë për të punuar. Kjo nuk është vetëm një vendim që ju thjesht e bëjnë cognitively ajo është përsëri diçka që ju tani duhet të prerë në një imazh absurde të gjalla. Këto 'labirint si Portals janë zbavitëse për të bërë.

Shih veten të hapur atë derë dollap dhe çdo herë që bëni ju jeni materializua menjëherë në makinën tuaj në rrugë për të punuar. Ju kanë rritur vetëm nga një Memory Pallatit direkt në një tjetër. Ky shembull ishte jashtëzakonisht themelore dhe ju do të dalë me mënyra të reja dhe absolutisht çmendur për të lidhur labirinthet tuaja brenda.

Mendoni për një pasqyrë… Unë kam një pasqyrë në korridor e kujtesës sime fillore Palace se sa herë unë shqyrtoj atë, papritmas ajo magjike shkakton mua për të ndryshuar vendet me identitetin tim tjetër, i cili është, në të vërtetë, në një shtëpi krejtësisht të ndryshme krejt. Një tjetër shtëpi unë dikur ka jetuar në një kohë të gjatë dhe është tani një Memory Palace ngurta. Si do të ju shkoni në lidhje me krijimin e portaleve brenda pallateve tuaja për të krijuar një labirint të mundësive? E pra ju merrni për të bërë atë dhe ajo është një udhëtim emocionuese dhe emocionues me rezultate që ndryshojnë mendje.

Unë shpresoj se ju ka gëzuar këtë vështrim në thellësi në supercharging pallatin tuaj të kujtesës, krijimin pallatet shtesë dhe lidh labirinthet brenda. Në serinë e ardhshme ne do të gërmoj nëpër libra më tej në metodat në të cilat numrat mund të jenë fonetikisht koduar dhe ne do të mësojnë të shohin letra loje Fjalët si të dallueshme dhe imazhet e kreditimit veten e tyre që do të ruhet në Pallatin tuaj në çast, gjatë një lojë të jetojnë si dhe shumë teknika të tjera të mrekullueshme!

Komentet tuaja janë të mirëpritura si gjithmonë! Faleminderit për mbështetjen tuaj.

-Mentalist & Konsulenti Joe Riggs

 

Rreth autorit

Joe Riggs

Për kaluara 10 vjet, Joe Riggs ka qenë audienca verbuar me stilin e tij unik e hap me kohën, mendje-ndryshuar, argëtuese psikologjike. Në të vërtetë, ai ka staked nga hapësira e vet: Bota e Joe Riggs. Në vetëm tridhjetë e tre vjeç, Joe është tashmë një Mentalist vlerësua ndërkombëtarisht, Deductionist, Mikpritës psikologjike, dhe Konsulenti; Nëse ai është kryer për qëllime arsimore apo argëtuese; Markë singularly ekskluzive Joe i Mentalism përfshin përdorimin e tij të aftë: Profilizimi deduktiv & Arsyetim, Analiza joverbal Komunikimi, sugjerim, si edhe shumë të zhvilluar mprehtësi mendore e tij dhe pranë eidetic [AHP-det-IK] kujtim. Duke zotëruar kombinimin e këtyre dhe një bollëk të aftësive të larta të menduarit të tjera, Joe ka një skillset absolutisht i çuditshëm i deduktive, si edhe intuitiv, kompetencat. Për të thonë se kjo luajti riveting është unik do të jetë një shfaqje drastike ...

 • Justin

  What I find annoying is how misleading the method of loci can be. It’s easy for a short list of things, especially if one is using one’s home only. And it’s especially easy if one has to recall information learned only one day prior. But even if one creates a memory palace of say 100 slots and attaches 100, say, Korean words and all the corresponding senses in English, whether one will remember such in another two years after not having used that informationand whether one will be able to access it using the same memory palace after that same amount of time are two entirely different questions. I have found that to memorize a lot of unfamiliar information using the method of loci it takes a lot longer than simply repeating the information. The difference is that most people don’t memorize information that they won’t immediately start using, which is where they actually memorize it. Try what I said and you’ll see. The method of loci is a great short term memory solution, but the only long term response is use. And as far as I can tell, there is no real way to remember hundreds of loci images and have them serve us after several years of not having been used. If one tries to remember them after that long, even if they were repeated more than 50 times each, they’ll not retrive the meaning attached to them.

  • Think-twice

   can you remember 100 of unrelated things as fast with repetition as you do with Loci? and to further make you think, can you recall those things better than you can do with the method of loci after 2 years without ever repeating them post initial learning for the first time? In my opinion any memory fades if unused.

 • Lenny

  Hi, great site, I love my Mind Palace, but putting stuff in it usually takes a little while. How can I speed up this progress so I can use it in, say, card games?
  Thanks and all the best,
  Lenny

 • Paul Mason

  Hello

  Dashuria faqen tuaj, Kam një pyetje si unë jam vetëm duke filluar nga me pallatet e kujtesës.
  Mirë kam memorizuar 37 luan e Shekspirit duke marrë një rrugë nga dhomën time në teatër në qytetin tim. I kanë lidhur vendet përgjatë rrugës për në luan kështu dhoma gjumi me një lojë dhe ulje me një banjo me një tjetër dhe kështu me radhë secili me një skenar qesharak për të kujtoj mua e luajnë.

  Pyetja ime është në qoftë se unë dua të mbajnë luan në kujtesën duhet të përdor të njëjtën rrugë, por me një histori të ndryshme për të mësuar përmendësh diçka tjetër ose nuk e përdorin është rrugë përsëri?

  Në qoftë se unë nuk mund të përdorë rrugën përsëri nuk do të thotë kurrë nuk për të përdorur banjo për ndonjë gjë tjetër përveç referencës Shakespeare.

  • Radd

   Hi Paul, I use memory palaces so I’ll give you my advice.

   Re-using pegs for new images can be a bad thing. Unless you can go through the plays by memory WITHOUT using that palace to recall the list, I say don’t remove the images from those pegs.

   It can be confusing to wipe old images and replace them with new ones to store new information. Even if you don’t wipe them from the pegs/loci, you will get what I callfossilsof the old images bugging you. (Remember that fake plant in the tv room? Mirë, on one hand, you have the helicopter shredding through it, but now you’ve also got a big cello sawing through the stalk! Which one is the correct mnemonic for this particular situation?)

   Even though you may be able to store multiple images at a single place, the point of a memory palace is to spend a small amount of mental energy recalling that image. Let’s say you use the same 37-place path for 100 lists, eventually. You’ll have 100 images at each point. It’s not ideal. You may be able to remember, say, 7 per point, but when recalling the info for that place you’ll see all 7 images and you’ll have to sort through them to get what you need. Of course this small list can then be used as its own palace, placing loci on the images themselves, but really it’s not such a good idea to reuse the same place for new lists.

   I hope I’ve made myself clear. That was longer than I intended it to be! :)

 • http://erikvanmechelen.com Erik

  Joe,
  I appreciate the attention you put into this post and am curious if I may ping you about linking it in a book on speed cards I just wrote.
  Gëzuar,
  Erik

  • http://www.TheWorldOfJoeRiggs.com Joe Riggs

   Sure thing man, let me know!

 • Pingback: Si për të studiuar Like A Boss | Provoni të mësuar më shumë

 • Pingback: Pallati Memory - Nga Sherlock Holmes të Projektimi Your Own ...